egy jómunkásember blogja

Amit a jómunkásemberek nem hagyhatnak szó nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Még húszmilliárd fűtéstámogatásra?

2009.09.06. 15:19 - jomunkasMber

Címkék: kormány adó támogatás igazság távhő robin hood adó millárd

Index:

A kormány 18,4 milliárd forintot csoportosított át a központi költségvetésen belül a lakossági energiafelhasználás szociális támogatására a 2009-re előirányzott 62,8 milliárd forinton felül - derül ki a szeptember 3-i kormányhatározatból.

A kormány az önkormányzati minisztériumi fejezetnél kezelt Robin Hood adóból származó bevétel összegéből csoportosított át 18,4 milliárdot a szociális és munkaügyi minisztériumhoz - közölte a szociális és munkaügyi minisztérium sajtóosztálya az MTI kérdésére. A pótlólagos forrás szükségességével a tárca már 2008 végén számolt.

Ugye, a Robin Hood adót az energiaellátó cégektől szedik be... ami talán még jogos is lehet tekintettel viszonylagos monopol helyzetükre. Na de kérdem én, hogy miért azok kapják meg ezt a támogatást, akik egyébként sem fizetik be a számláikat?

Talán jobban el lehetne osztani úgy, ha nem a gázszámlát fizetné ki a kormány ebből a pénzből - visszaadva megint a pénzt azoknak akiktől elvette -, hanem azt mondanák, hogy akinek a nettó bére nem éri el a 100.000 Ft-ot és nem állami alkalmazott, annak adunk támogatást adókedvezmény formájában...? Esetleg az őt foglalkoztató cégnek...?

Hol itt az igazság?

Sebaj, támogassuk ismét azokat, akik élősködnek a jómunkásemberek nyakán. Gratulálok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jomunkasember.blog.hu/api/trackback/id/tr461363719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása